Austriškas pyragas su svarainiais, obuoliais ir medumi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Austriškas pyragas su svarainiais, obuoliais ir medumi


INGREDIENTAI:

Pusės pyrago tešlos,
3 šaukštų džiovintų spanguolių arba razinų,
250 g svarainių,
150 g obuolių,
2 šaukštelių citrinos sulčių,
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės,
5 šaukštų skysto medaus,
50 g sezamų sėklų,
2 šaukštų cukraus,
30 g kapotų migdolų,
žiupsnelio cinamono,
60 g sviesto,
miltinio cukraus.


GAMINIMAS:

Spanguoles arba razinas 10 min. pamirkykite nedideliame kiekyje vandens, nusunkite. Obuolius ir svarainius nulupkite, supjaustykite į keturias dalis, išimkite sėklas ir supjaustykite nemažais gabaliukais. Sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, žievele, spanguolėmis arba razinomis.

Puodelyje 10 min. patroškinkite ant nedidelės ugnies. Atvėsinkite. Sumaišykite su sezamų sėklomis, cukrumi, migdolais ir cinamonu. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Tešlą iškočiokite ir ištampykite. Kraštus apipjaukite. Sviestą ištirpdykite ir pusę paskirstykite ant 2/3 tešlos.

Vaisių masę paskirstykite ant sviestu pašlakstytos tešlos, palikdami 5 cm nuo krašto. Štrudelį pasitelkę audinį susukite į volelį. Galus užspauskite. Padėkite ant gerai riebalais išteptos skardos. Dar apšlakstykite sviestu ir kepkite 30 min. vis pašlakstydami likusiu sviestu. Iškeptą atvėsinkite ir prieš patiekdami apibarstykite miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668