Austriškas pyragas su šokoladu ir maltais migdolais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Austriškas pyragas su šokoladu ir maltais migdolais


INGREDIENTAI:

Pusės štrudelio tešlos,
100 g tamsaus šokolado,
20 g kakavos miltelių,
125 ml pieno,
100 g kambario temperatūros sviesto,
60 g sviesto,
50 g miltinio cukraus,
0,5 pakelio vanilinio cukraus,
druskos,
5 kiaušinių,
150 g sezamų sėklų,
100 g maltų migdolų,
50 g cukraus.


GAMINIMAS:

Šokoladą sulaužykite gabaliukais ir sudėkite į dubenį. Kavos miltelius sumaišykite su 4-5 šaukštais pieno. Užvirkite su likusiu pienu, suberkite ir ištirpdykite šokoladą. Minutę palaikykite nukėlę nuo viryklės ir maišydami. Palikite atvėsti.

Sviestą, miltinį, vanilinį cukrų ir žiupsnelį druskos išsukite elektriniu plakikliu iki kreminės masės. Baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius pamažu įmaišykite į masę. Šokoladinį kremą įmaišykite į sviestinį, suberkite sezamų sėklas ir migdolus.

Baltymus, pildami cukrų, suplakite iki standumo ir įmaišykite į šokoladinę masę. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Tešlą padėkite ant miltais pabarstyto audinio ir miltuotu voleliu plonai iškočiokite. Miltuose pavoliokite delnus ir atsargiai išorinėmis jų pusėmis ištampykite tešlą iki 30x40 cm dydžio kvadrato.

Kraštelius sulyginkite peiliu. Likusį sviestą ištirpdykite, apšlakstykite juo 2/3 tešlos. Šokoladine mase aptepkite apatinį tešlos trečdalį ir kartu su audiniu sukite volelį, kol užsidengs įdaras. Kraštelius šiek tiek paspauskite. Paviršių subadykite, kad kepant neįtrūktų. Štrudelį padėkite ant riebalais pateptos skardos, apšlakstykite sviestu ir kepkite 30 min. vis pašlakstydami likusiu sviestu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668