(35 vnt.)
250 ml šilto pieno,
250 g sviesto arba margarino,
50 g šviežių mielių,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukšto cukraus,
500 g miltų,
150-200 g tiršto obuolių džemo.
GAMINIMAS:
Šiltame piene ištirpinkite mieles, palaukite, kol jos pakils. Iš sviesto ir miltų paruoškite trupinius: suberkite kepimo miltelius, supilkite mieles ir užmaišykite minkštą elastingą tešlą. Ji būna riebi, nelimpa prie rankų. Iš tešlos suvoliokite rutulį ir palaikykite šiltai, kad pakiltų.
Po to dėkite 40 min. į šaltą vietą. Paruoštą tešlą padalykite į tris dalis. Jas iškočiokite 0,5 cm storio lakštais ir supjaustykite trikampiais (5 cm pagrindas ir 10 cm ilgis). Ant trikampių pagrindo uždėkite šiek tiek džemo ir suvyniokite tūtele trikampio viršūnės link-turi gautis mini raguoliai (kruansai).
Juos sudėkite į kepimo skardą, pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepkite 20 min. Iškepusius sausainius pabarstykite miltiniu cukrumi.