(10 porcijų)
4 kiaušinių trynių,
75 g miltinio cukraus,
85 g sviesto,
110 g miltų,
1 šaukšto tarkuotos citrinos žievelės geltonio.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą suplakite su miltiniu cukrumi iki purios masės. Nepaliaudami plakti, sudėkite vieną po kito trynius, citrinos žieveles. Suberkite sijotus miltus ir užminkykite tešlą-ji turi būti grietinės tirštumo. Konditeriniu maišeliu išspauskite sausainius ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
Tarp sausainių darykite tarpus, nes jie kepdami šiek tiek tyžta. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių karščio ir kepkite 10 min., kol sausainiai gražiai parus. Trumpai aušinkite skardoje, po to perdėkite ant konditerinių grotelių ir patiekite.