Vynuogėmis puoštas tortas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vynuogėmis puoštas tortas


INGREDIENTAI:

(10 porcijų)
300 g sviestinių sausainių,
100 g gintarinių razinų,
200 g karčiojo šokolado,
300 g stambių žaliųjų vynuogių,
300 g grietinės (20 proc. riebumo),
400 ml grietinėlės (35 proc. riebumo),
1 pakelio grietinėlės standiklio,
100 g baltojo šokolado,
1 stiklinės cukraus,
0,5 stiklinės šviesių vynuogių sulčių,
35 g želatinos.


GAMINIMAS:

Razinas užpilkite ką tik užvirusiu vandeniu ir palaikykite 30 min. Vandenį nuvarvinkite, razinas nusausinkite. 25 g želatinos išbrinkinkite 100 g vandens. Likusius 10 g želatinos išbrinkinkite vynuogių sultyse. Sausainius sutrupinkite. Kartųjį šokoladą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, o kai ištirps, juo užpilkite sausainių trupinius ir viską permaišykite-jei per sausa, įpilkite šiek tiek grietinėlės.

Tortų formą išklokite kepimo popieriumi. Joje paskleiskite trupinių ir šokolado mišinį. Baltąjį šokoladą smulkiai sutarkuokite. Grietinę gerai išmaišykite su cukrumi. Įmaišykite tarkuotą šokoladą, vandenyje ištirpintą želatiną ir viską permaišykite. Iki standumo išplakite grietinėlę su standikliu ir įmaišykite į grietinės mišinį.

Gautą kremą paskleiskite tortų formoje ant trupinių bei šokolado pagrindo. Šaldykite 1,5 val. Vynuogių sultyse išbrinkintą želatiną trumpai pakaitinkite, ataušinkite. Vynuoges nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulelius. Vynuogių puseles išdėliokite ant torto kremo. Gausiai aptepkite uogas vynuogių sultyse ištirpinta želatina ir padėkite į šaldytuvą 3 val.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668