Pikantiška kiaulienos nugarinė receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pikantiška kiaulienos nugarinė


INGREDIENTAI:

1,2-1,5 kg kiaulienos (jauno paršelio) nugarinės,
2 porų,
2 šaukštų aliejaus,
4 didelių bulvių,
4 didelių morkų,
30 g sviesto,
saujelės šviežių petražolių,
3 šakelių šviežių mairūnų,
šaukšto kmynų,
300 ml šviesaus alaus,
200 ml mėsos sultinio,
druskos,
pipirų.


GAMINIMAS:

Mėsą nuplaukite, aštriu peiliu, nupjaukite odą. Pasūdykite, įtrinkite pipirais.
Porus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite maždaug 3 cm storio griežinėliais. Bulves nuskuskite ir supjaustykite ketvirčiais arba storokais griežinėliais. Morkas nuplaukite, perpjaukite pusiau.

Aliejų ir sviestą įkaitinkite keptuvėje. Įdėkite mėsą ir kepinkite ant vidutinės ugnies iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Petražoles ir mairūnus nuplaukite, nuvarvinkite. Pusę nuskabytų jų lapelių sukapokite ir suberkite ant mėsos kartu su kmynais. Viską apipilkite alumi ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje, vis palaistydami sultiniu.

Maždaug po 30 min. šalia palaistykite sultiniu. Kepkite dar 1 val. Likusius petražolių lapelius smulkiai sukapokite, įmaišykite į iškepusias daržoves. Mėsą supjaustykite griežinėliais ir patiekite su iškepusiomis daržovėmis, papuoškite likusiais mairūnais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668