Kumpis su cinamonu ir gvazdikėliais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kumpis su cinamonu ir gvazdikėliais


INGREDIENTAI:

1,5 kg kiaulienos kumpio,
druskos,
pipirų,
1 šaukšto garstyčių pastos,
1 šaukšto skysto medaus,
3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus,
1 šaukštelio cinamono,
žiupsnelio gvazdikėlių.


GAMINIMAS:

Kumpį nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, viršų subadykite ir įtrinkite druska, pipirais. Garstyčias, medų, aliejų išmaišykite ir ištepkite mėsą. Viršų pabarstykite cinamonu ir 2 val. (arba per naktį) laikykite vėsiai, kad įsigertų prieskoniai. Orkaitę įkaitinkite iki 230 laipsnių.

Prieš pat kepimą kumpio paviršių aštriu peiliu įpjaukite skersai ir įstrižai, kad susidarytų rombai. Į jų kampus prismaigtykite gvazdikėlių. Kumpį dėkite ant kepimo grotelių, po juo pakiškite skardą su trupučiu vandens. Kepkite 10-15 min., kol viršus pagels.

Temperatūrą sumažinkite iki 180 laipsnių. Mėsą išimkite, suvyniokite į foliją (arba dėkite į kepimo rankovę), įdėkite į skardą, kurioje yra nuvarvėjusios kepsnio sultys, ir kepkite 1,5 val. Prieš baigiant kepti, foliją praskleiskite, kad mėsa apskrustų. Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668