50 g sviesto,
2 skiltelės česnako,
500 g pievagrybių,
4 riekelės sumuštinių duonos be plutelės,
1/4 šaukštelio maltų muskatų,
1,3 l mėsos sultinio,
truputis druskos,
pipirų,
250 ml grietinėlės,
ryšelis petražolių,
2-3 lapeliai šaldytos sluoksniuotos tešlos.
GAMINIMAS:
Plačiadugniame puode ištirpinkite sviestą, išspauskite česnako skilteles ir truputį pakaitinę sudėkite supjaustytus pievagrybius. Kepkite 10-15 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą duoną, įberkite muskatų, druskos, pipirų ir užpilkite sultiniu. Virkite 15 min.
Tuomet sriubą truputį atvėsinkite, sutrinkite elektriniu trintuvu, supilkite į ją grietinėlę, suberkite susmulkintas petražoles ir išpilstykite į karščiui atsparius dubenėlius. Juos uždenkite sluoksniuotos tešlos dangteliais ir 30 minučių įstatykite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę.