1 kg jautienos nugarinės,
druskos,
šakelės rozmarino,
šakelės čiobrelio,
šakelės raudonėlio,
stambiai grūstų kvapiųjų pipirų,
maltų juodųjų pipirų,
saujos džiovintų spanguolių,
2 šaukštų aliejaus.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite ir nusausinkite. Prieskonines žoleles nuplaukite ir susmulkinkite. Nugarinę įtrinkite druska, pipirais ir žolelių mišiniu, apšlakstykite aliejumi. Kepsnį dėkite į kepimo rankovę, apibarstykite džiovintomis spanguolėmis.
Kepkite apie 1,5 val. 190 laipsnių orkaitėje. Likus keliolikai minučių iki kepimo pabaigos, rankovę praskleiskite, kad kepsnys apskrustų. Jeigu kepate didesnį nei 1 kg kumpį, kepti reikės ilgiau-apie 2 val. Patiekite su virtomis bulvėmis ir šviežiomis arba troškintomis daržovėmis.