1,5 kg karpio,
druskos,
pipirų,
vienos citrinos sulčių,
saujos petražolių,
2 porų,
4 salierų stiebų,
4 morkų,
50 g sviesto,
pusės šaukštelio juodųjų pipirų grūdelių,
180 ml sauso baltojo vyno,
1/8 l žuvų sultinio,
125 g grietinėlės (35 proc. riebumo),
kiaušinio trynio,
2 šakelių čiobrelių.
GAMINIMAS:
Žuvį nuplaukite, odą keliose vietose skersai įpjaukite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, pašlakstykite citrinos sultimis. Petražoles nuplaukite, pusę jų kiekio įdėkite į žuvies vidų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 kaipsnių. Porus, salierų stiebus, morkas nuvalykite ir supjaustykite šiaudeliais.
30 g sviesto ištirpdykite keptuve, sudėkite daržoves, suberkite pipirų grūdelius ir patroškinkite. Nukelkite nuo ugnies. Pasūdykite, įdėkite žuvį, sudėkite gabaliukais pjaustytą likusį sviestą, palaistykite vynu ir sultiniu. Kepkite orkaitėje 30 min., vis palaistydami susidariusiomis sultimis.
Prieš baigiant kepti, indą galima apdengti folija. Žuvį išimkite iš keptuvo ir laikykite šiltai. Daržoves išgriebkite kiaurasamčiu, uždėkite ant žuvies. Sultis iš keptuvo sipilkite į puodą ir užvirinkite. Grietinėlę ir kiaušinio trynį išsukite ir įmaišykite į skystį puode. Pakaitinkite, bet neužvirinkite. Likusias petražoles ir čiobrelius sukapokite ir įmaišykite į padažą.