500 g šviežių špinatų, nuskabytais koteliais,
nuplautų žiupsnelio džiovintų čili pipirų,
200 g "panyro"-22 proc. varškės sūrio, supjaustyto nedideliais kubeliais,
5-6 susmulkintų česnako skiltelių,
1/2 šaukštelio kumino sėklų,
2-3 šaukštų natūralaus jogurto,
1 citrinos sulčių,
2 pomidorų,
2 svogūnų,
druskos pagal skonį,
1 šaukšto imbiero ir
česnako mišinio.
GAMINIMAS:
Verdančiame pasūdytame vandenyje 2 min. apvirkite špinatus, tuomet perliekite šaltu vandeniu. Špinatus su čili pipirais sutrinkite iki vientisos masės. Gilioje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apskrudinkite kuminą ir pjaustytus svogūnus.
Tada sudėkite česnaką, įberkite imbiero ir česnako mišinio, įdėkite pjaustytus pomidorus. Viską kepinkite, kol pomidorai paleis sultis. Sudėkite špinatus, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
Kai tik pradės virti, sudėkite "panyro" gabalėlius ir pavirkite minutėlę (labai trumpai). Supilkite citrinos sultis, išmaišykite ir supilkite jogurtą. Patiekite šiltą. Labai skanu su indiška duona. Tinka ir su ryžiais.