Kupatai (Kaukazo šalys) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kupatai (Kaukazo šalys)


INGREDIENTAI:

300 g kiaulienos,
30 g lašinių,
30 g svogūnų,
20 g granatų sėklų,
3 g česnako,
prieskonių chmeli-suneli,
juodųjų pipirų,
cinamono,
gvazdikėlių,
druskos,
60 g svogūnų laiškų,
10 g petražolių,
žarnų,
pomidorų padažo.


GAMINIMAS:

Kiaulieną kartu su svogūnais sumalkite mėsmale, lašinius supjaustykite smulkiais kubeliais arba sumalkite mėsmale per stambų sietelį. Į faršą įdėkite grūsto česnako, įberkite granatų sėklų, trintų gvazdikėlių, prieskonių chmeli-suneli, maltų juodųjų pipirų, druskos ir viską kruopščiai išmaišykite.

Paruoštas išmirkytas žarnas prikimškite faršu, galus stipriai užriškite. Kupatus verkite ant iešmų ir kepkite virš įkaitintų anglių. Juos galite kepti ir keptuvėje įkaitintame aliejuje. Patiekite su pjaustytais svogūnais, petražolėmis, pomidorų padažu.

Prie šio patiekalo labai tiks kaukazietiškų slyvaičių padažas. 1 kg slyvaičių suberkite į puodą, įpilkite 1,4 stiklinės vandens ir pavirkite, kol atsiskirs odelės ir kauliukai. Nupilkite skaidrias sultis. Košę pertrinkite, kad neliktų kauliukų ir maišant virkite, kol sutirštės.

Palaipsniui supilkite sultis. Česnako galvutę, 2 šaukštus džiovintų krapų, 3 šaukštelius kalendrų sėklų, 1,5 šaukštelio maltos paprikos, 2 šaukštelius džiovintų mėtų sutrinkite, įmaišykite į padažą ir virkite dar 5 minutes.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668