2 morkų,
100 g saliero šaknies,
2 didelių svogūnų,
4-5 šaukštų sviesto,
3-4 vidutinių bulvių,
4 stiklinių mėsos sultinio,
2-3 laurų lapų,
druskos,
juodųjų pipirų žirnelių,
4 parūkytų dešrelių,
200 g virtos kiaulienos,
2 stiklinių šviesaus alaus,
4-5 šaukštų kapotų petražolių.
GAMINIMAS:
Morkas, salierą, svogūnus supjaustykite nedideliais kubeliais. Puode įkaitinkite sviestą, sudėkite pjaustytas daržoves ir apkepkite ant vidutinės ugnies maišant 10-15 min. Nuskustas bulves susmulkinkite stambesniais kubeliais, sudėkite į puodą su kepintomis daržovėmis, viską kartu šiek tiek pakepinkite.
Tuomet užpilkite sultiniu, užvirinkite, įdėkite laurų lapus, įberkite druskos, pipirų. Virkite 10 min. Dešreles supjaustykite griežinėliais, kiaulieną-kubeliais, dėkite į verdančią sriubą. Į puodą supilkite alų, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies dar 4-5 min. Patiekiant įberkite kapotų petražolių. Sriubos skonis bus sodresnis, jei ji pastovės 2-3 val.