400 g virtų su lupenomis bulvių,
400 g virtų šparaginių pupelių (tinka ir konservuotos),
1 raudonojo svogūno,
1 saldžiosios žalios paprikos,
400 g nedidelių pomidorų,
10 juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 kietai virtų kiaušinių,
200 g ančiuvių filė,
petražolių.
P a d a ž u i:
6 šaukštų aliejaus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Išmaišykite padažui skirtus produktus. Nuluptas bulves supjaustykite kubeliais, pupeles-2 cm ilgio gabaliukais. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite, supjaustykite jį į 4 dalis, alyvuoges-per pusę. Išvalytą papriką bei svogūną supjaustykite plonomis juostelėmis.
Ančiuvių filė supjaustykite mažais gabaliukais, kiaušinius-į 8 dalis. Visus produktus išmaišykite, apliekite paruoštu padažu ir vėl išmaišykite. Salotas palaikykite šaldytuve, kad susijungtų skoniai. Patiekiant apibarstykite petražolėmis.