250 g miltų,
1 kiaušinio,
125 g sviesto,
druskos.
Į d a r u i:
250 šaltai rūkytos lašišos,
ryšelio špinatų,
1 poro stiebo (tik baltosios dalies),
250 g minkšto grietinėlės sūrio (maskarponės, rikotos),
2 skiltelių česnako,
1 kiaušinio,
100 ml riebios grietinėlės,
50 ml balto sausojo vyno,
druskos,
pipirų,
šviežių daržovių salotų.
GAMINIMAS:
Tešlai sukapokite persijotus miltus su sviestu, kol susidarys trupiniai, sumaišykite su kiaušiniu, druska, greitai išminkykite iki vienalytės masės, suvyniokite į maistinę plėvelę ir atšaldykite.
Paruoškite įdarą. Špinatų lapus, susmulkintą porą ir česnaką apkepkite 5 min. Lašišą supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoštą tešlą iškočiokite, įklokite į kepimo formą, ant viršaus dėkite špinatų masę ir lašišos griežinėlius.
Kiaušinį išplakite su grietinėle ir minkštu sūriu. Paruošta mase apliekite gaminį. Pašaukite į 160 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 min. Patiekite su salotomis.