Kreminė svogūnų ir sūrio sriuba (Prancūzija) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kreminė svogūnų ir sūrio sriuba (Prancūzija)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

4 svogūnų,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto miltų,
300-400 ml riebios grietinėlės,
100 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
100 g brie sūrio,
1 muskato riešuto,
druskos,
pipirų,
tarkuoto kietojo sūrio (pvz. "Džiugas"),
aliejaus,
prancūziško batono.

GAMINIMAS:

Visus 4 svogūnus susmulkinkite ir kepkite ant mažos ugnies su aliejumi 25 min., nuolat maišant. Ugnis turi būti nedidelė, kad svogūnai ne apkeptų, bet suminkštėtų ir pasidarytų saldoki (šiek tiek karamelizuotųsi). Tada įmaišykite šaukštą miltų ir šaukštą sviesto. Maišykite 1-2 min., tuomet svogūnus pertrinkite elektriniu smulkintuvu.

Į puodą įpilkite stiklinę vandens, sukrėskite svogūnų tyrę, supilkite grietinėlę ir kaitinkite. Kol kaista, susmulkinkite mėlynąjį pelėsinį ir brie sūrius, suberkite į sriubą. Įtarkuokite 1/4 muskato riešuto, įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Kai sūris ištirps, pilkite į lėkštes, užbarstykite šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio. Patiekite su prancūziško batono skrebučiais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668