Šventinis pyragas su džiovintais vaisiais (Austrija) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šventinis pyragas su džiovintais vaisiais (Austrija)


INGREDIENTAI:

Po 250 g džiovintų figų ir
slyvų be kauliukų,
175 g džiovintų datulių,
po 125 g didžiųjų ir
smulkiųjų razinų,
1/4 l obuolių dagtinės arba po 1/8 l obuolių degtinės ir vandens,
500 g miltų,
75 g cukraus,
60 g šviežių mielių,
1/8 l pieno,
125 g sviesto,
2 kiaušinių,
1/2 šaukštelio cinamono,
po žiupsnį maltų gvazdikėlių,
kvepiančiųjų pipirų,
anyžių,
1 citrinos tarkuotos žievelės,
1 kiaušinio trynio,
50 g migdolų.


GAMINIMAS:

Džiovintas figas, slyvas, datules smulkiai supjaustykite, sumaišykite su razinomis, užpilkite degtine, kad pritrauktų. Miltus suberkite į dubenį, padarykite duobutę, į kurią suberkite mieles. Jas užpilkite 1 šaukštu cukraus, nešaltu pienu, sumaišykite su trupučiu miltų, kol išsileis.

Sudėkite smulkiai pjaustytą sviestą, kiaušinius, suberkite cukrų ir prieskonius. Viską minkykite, kol tešloje susidarys pūslelės. Uždenkite tešlą ir kildinkite 1 val. Mažiau nei trečdalį tešlos atidėkite. Likusią dalį suminkykitesu vaisiais ir dar 30 min. kildinkite. Skardą patepkite riebalais.

Iš atidėtos tešlos iškočiokite 30x30 cm dydžio lakštą. Į jį įvyniokite pailgą su vaisiais suminkytą tešlos kepaliuką. Jį dėkite į skardą ir kildinkite 30 min. Pyragą aptepkite kiaušinio trynio ir vandens plakiniu, papuoškite migdolais ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 60-70 minučių.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668