1,5-2 kg minkštos jautienos,
3 svogūnų,
4 salierų stiebų,
2 morkų,
2-3 kadagio uogų,
2 laurų lapų,
druskos,
pipirų.
G a r n y r u i:
1 kg bulvių,
1 kg šviežių špinatų,
3-4 česnako skiltelių,
400 ml riebios grietinėlės.
GAMINIMAS:
Morkas ir salierus supjaustykite. Mėsą puode užpilkite 1,5 l šalto vandens, įdėkite nepjaustytą nuvalytą svogūną, morkas ir salierus. Užvirinkite ant stiprios ugnies, įdėkite kadagio uogas, laurų lapus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir virkite 2 val.
Puodą nuimkite nuo ugnies, mėsą perdėkite į lėkštę, sultinį perkoškite. Bulves nuskuskite ir išvirkite. Likusius svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, dėkite pjaustytus svogūnus ir nepjaustytas bulves. Apkepkite iki auksinės spalvos.
Atskirai keptuvėje su 1-2 šaukštais sviesto apkepkite česnaką. Po 30 sek. įdėkite špinatus, supilkite grietinėlę. Maišant virkite, kol liks pusė skysčio, nuimkite nuo ugnies. Supilkite į padažinę. Patiekiant mėsą apliekite sultiniu, šalia išdėliokite bulves, špinatų padažą patiekite atskirai.