1 kg minkštos veršienos,
200 g miltų,
3 kiaušinių,
200 g maltų džiuvėsėlių,
druskos,
pipirų,
aliejaus,
1 citrinos,
virtų bulvių.
GAMINIMAS:
Veršieną supjaustykite (skersairaumens) plonais gabaliukais (maždaug po 150 g vienai pocijai). Gerai išmuškite, apibarstykite druska ir pipirais. Ant vienos didelės lėkštės persijokite miltus, ant kitos-lygiu sluoksniu suberkite džiūvėsėlius. Dubenyje išplakite kiaušinius.
Kiekvieną šnicelį kruopščiai apvoliokite miltuose, tada merkite į kiaušinių plakinį ir kruopščiai apvoliokite džiūvėsėliuose. Į keptuvę aukštesniu kraštu įpilkite aliejaus (ne mažiau kaip 1 cm) ir įkaitinkite iki 160 laipsnių. Kiekvieną šnicelį kepkite atskirai 3-4 min. Kepant apverskite tik vieną kartą. Patiekite su citrinos skiltele ir virtomis bulvėmis.