Plikyta boba receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikyta boba


INGREDIENTAI:

2 stiklinių pieno,
1 kg labai gerų ir sausų miltų,
75 g mielių,
10 trynių,
150 g miltinio cukraus,
150 g sviesto,
0,5 lazdelės vanilės,
1 šaukštelio druskos,
100 g razinų,
200 g cukrinukų.


GAMINIMAS:

Dalį miltų užplikykite stikline verdančio vandens ir suplakite skystoką tyrelę. Kai ji praauš, supilkite dar pusę stiklinės pieno, ketvirtį miltų ir gerai išmaišykite. Tešlos paviršių užbarstykite miltais ir uždengus drobule pastatykite šiltai, kad pakiltų. Trynius ir cukrų išplakite šluotele, įstačius indą į šiltą vandenį, kol plakinys pavirs putomis.

Pakilusią tešlą išplakite, supilkite paruoštus trynius, miltus, likusį pieną, druską beiprieskonius ir labai gerai išminkykite. Baigdami minkyti, supilkite ištirpdytą sviestą. Užminkytą tešlą aptepkite sviestu ir pastatykite šiltai, kad pakiltų. Tuo tarpu paruoškite cukrinukus bei razinas, sudėkite į pakilusią tešlą ir dar kartą perminkykite.

Formos vidų ištepkite sviestu, dugną išklokite pergamentiniu popieriumi (išteptu sviestu), pabarstykite pyrago džiūvėsėliais ir sudėkite pagamintą tešlą, tačiau dėkite ne daugiau kaip pusę formos. Kai tešla pakils beveik iki formos kraštų, bobą atsargiai pastatykite į orkaitę ir kepkite kaip ir kitus mielinius pyragus.

Kepant negalima formos stumdyti, kratyti ar judinti. Boba kepa apie valandą 180 laipsnių karštumo orkaitėje. Kol praauš, bobą reikia palaikyti formoje, paskui išversti ant minkštos pagalvėlės ir kartkartėmis vartyti ją nuo vieno ant kito šono, kol visai atauš. Bobą patiekite nepjaustytą, pastatytą ant padėklo. Viršų puoškite panašiai kaip tortą arba apibarstykite miltiniu cukrumi.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668