2-3 kg kiaulienos kumpio.
S l y v ų aptepui:
1 puodelio slyvų džemo,
0,5 šaukšto krakmolo,
0,25 šaukštelio penkių prieskonių mišinio,
0,25 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų.
S p a n g u o l i ų aptepui:
350 g spanguolių sulčių koncentrato,
3 šaukštų garstyčių,
2 šaukštų rudojo cukraus,
2 šaukštų citrinų sulčių,
2 šaukštų krakmolo,
0,25 šaukštelio maltų gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Įdėkite kumpį į negilią kepimo skardą. Jei norite, kumpio viršuje peiliu skersai galite įpjauti 0,5 cm gylio įpjovas. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1,25-2,5 val. Likus kepti 15 min. patepkite kumpį pasirinktu aptepu. Pakaitinkite likusį aptepą ir patiekite su kumpiu.
Galite patiekti su virtomis bulvėmis, garuose troškintomis morkomis ir žirneliais. Penkių prieskonių slyvų aptepas: į nedidelį indą sumaišykite 1 puodelį slyvų džemo, 1/2 šaukšto krakmolo, 1/4 šaukštelio penkių prieskonių mišinio ir 1/8 šaukštelio maltų raudonųjų pipirų. Įmaišykite 2 šaukštus sojų padažo ir 1 šaukštą acto. Virkite maišydami, kol pradės burbuliuoti.
Tada virkite maišydami dar 2 min. Išeiga: 1 puodelis. Spanguolių aptepas: į nedidelį indą sumaišykite 350 g šaldytų spanguolių koncentrato (atšildyto), 3 šaukštus garstyčių, 2 šaukštus rudojo cukraus, 2 šaukštus citrinų sulčių, 2 šaukštelius krakmolo ir 1/4 šaukšto maltų gvazdikėlių. Virkite maišydami, kol mišinys sutirštės ir pradės burbuliuoti, tada dar pavirkite 2 min.