0,5 kg bulvių,
0,5 stiklinės ruginių arba kvietinių miltų,
0,5 l pieno,
100 g lašinių,
1 svogūno,
1 šaukšto grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuskustas bulves perpjaukite į 4 dalis ir išvirkite. Nusunkite, sugrūskite, įpilkite karšto pieno, suberkite pusę stiklinės ruginių miltų ir maišydami dar pavirkite, kol išnyks miltų kvapas. Pasūdykite.
Keptuvėje paspirginkite smulkiai supjaustytus lašinukus, sudėkite susmulkintą svogūną, supilkite grietinę, dar truputį pakaitinkite ir šiuo padažu užpilkite košę. Patiekite su rūgusiu pienu. Vietoj lašinių galima dėti silkės-supjaustykite mažais gabalėliais ir susmaigstykite į košę. Tai-žemaičių valgis.