Trapūs žagarėliai (II receptas) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapūs žagarėliai (II receptas)


INGREDIENTAI:

2 kiaušiniai,
3 tryniai,
50 g sviesto,
50 g miltinio cukraus,
50 g spirito,
apie 300 g miltų.


GAMINIMAS:

Viską, kas nurodyta recepte, reikia suminkyti ir kočėlu mušti tešlą, lankstant į vidų, kol joje atsiranda pūslelių. Paskui atšaldyti, kad tešla sustingtų. Prieš verdant iškočioti 2 mm storio lakštais, ratuku išpjauti 10-15 cm ilgio, 2-3 cm pločio kaspinėlius, per vidurį įpjauti ir perverti kilputę.

Plačiame neaukštame inde užvirinkite taukus arba aliejų. Kad virti žagarėliai nesudegtų, į nukeltus nuo ugnies taukus įpilkite 1 šaukštą degtinės arba įmeskite porą riekelių žalios bulvės (taukai pradeda smarkiai virti). Kai nurimsta, taukus vėl statykite ant ugnies ir užvirinkite, nes žagarėlius galima dėti tik į verdančius taukus.

Jei įmestas žagarėlis iškyla į viršų ir čirškia, taukai yra tinkamo karštumo. Kai verdant paraus viena žagarėlių pusė, juos šakutėmis apverskite ir baikite virti. Išvirtus žagarėkius išgriebkite ant sietelio, kad nubėgtų riebalai, paskui apdulkinkite miltiniu cukrumi su vanile.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668