(1 porcija-230 kcal)
T e š l a i:
500 g burokėlių,
250 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
2 šaukštų kakavos miltelių,
150 g cukraus,
2 kiaušinių,
5-6 šaukštų aliejaus,
5-6 šaukštų kefyro.
Viršui p a p u o š t i:
400 g juodojo šokolado,
500 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Burokėlius sutarkuokite smulkia tarka, sutrinkite elektriniu trintuvu. Įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų ir išmaišykite. Suberkite miltus, cukrų, kepimo ir kakavos miltelius, gerai išmaišykite. Į keksiukų kepimo formą sudėkite popierines formeles, į jas įkrėskite po kupiną šaukštą tešlos.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 min. Grietinėlę pakaitinkite, sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir maišydami ištirpinkite. Atvėsinkite ir 1 val. dėkite į šaldytuvą. Atvėsusį kremą suplakite elektriniu plakikliu iki purios masės, sukrėskite į konditerinį maišelį ir ant keksiukų išspauskite "kepurėles".